Kwaliteit

Kwaliteit als uitgangspunt

Een lange levensduur en zorgeloos gebruik van de keuken zijn bij Keukenstudio Rijnmond standaard ingebouwd. Of het nu gaat om de extra dikke 16 mm kwaliteit van de romp, de geruisloze softdemping in scharnieren en ladegeleiders of het hoogwaardige hang- en sluitwerk: Keukenstudio Rijnmond werkt alleen met de allerbeste materialen en merken.

Laserafkanting

Een gemiddelde keuken heeft heel wat te verduren. Hij staat bloot aan vocht, hitte en intensief dagelijks gebruik. Een goede afwerking van fronten kan de levensduur van de keuken dan ook aanzienlijk verlengen. Dankzij de lasertechniek is het nu mogelijk om mooiere en verbeterde hechting te realiseren dan ooit tevoren. Dankzij de precisie van de lasertechniek is er na hechting geen optische lijmnaad meer aanwezig. Dit betekent dat de fronten er strakker uitzien en dat de randen makkelijk schoon te houden zijn.

Strakke uitstraling

De afstand tussen de fronten is slechts 4 mm, zowel horizontaal als verticaal. Dit geeft de keuken een extra strakke uitstraling.

Betaalbaar maatwerk en design

Een keuken op maat maken betekent ook: op maat voor ieder budget. Samen met de expertise van de specialisten vanaf de verkoopvloer zorgt de zeer uitgebreide keuze in materialen ervoor dat Keukenstudio Rijnmond een oplossing heeft in elke prijsklasse – en daarmee zelfs niet onderdoet voor meubelmakers en exclusieve merken. Een fijne gedachte voor wie balans zoekt tussen prijs en kwaliteit.

Horizontaal-en-verticaal greeploos programma

Uitstraling valt of staat vaak met oog voor detail. Daarom zijn greeploze keukens van Keukenstudio Rijnmond ook echt in alle opzichten greeploos. Dus niet alleen horizontaal, maar ook verticaal, zodat het effect van minimalistisch design op geen enkele manier kan worden verstoord. Het resultaat is strak, puur en volmaakt eigentijds.

Onderhoud keuken

Reinigen van kasten, korven en laden

Voor het reinigen van de binnenkant van uw keukenmeubelen gebruikt u gewoon een doek met een in de handel verkrijgbaar vloeibaar doch mild reinigingsmiddel. U veegt de gereinigde vlakken het beste meteen daarna af met een zachte, droge doek om te verhinderen dat er water in de naden binnendringt, wat tot een zwelling zou kunnen leiden.

Reinigen van hout (gefineerde) en gelakte fronten en oppervlakte

Het oppervlak van echt houten elementen ontstaat in ettelijke werkfases met beits en lak. De bescherming krijgt het door een hoogwaardige lagenopbouw van blanke lak met grote weerstand. Verwijder vuil zo mogelijk meteen. Vaak is er dan helemaal geen reinigingsmiddel nodig. Om te voorkomen dat u het vuil in de poriën wrijft in plaats van het te verwijderen, borstelt en wrijft u steeds in de richting van de vezel respectievelijk structuur. Stoomreinigers zijn voor het schoonmaken van keukenmeubelen absoluut ongeschikt. Zorg er vooral voor dat nergens water blijft staan, vooral op voegen en onderkanten van deuren.

Ondanks zorgvuldige afwerking en een optimale oppervlaktebescherming reageren massief houten onderdelen op sterke klimaatveranderingen met uitzetten en krimpen. Hout is een natuurlijk materiaal. Kleurveranderingen als gevolg van lichtinvloeden zijn ondanks straal absorberende lak eigenschappen niet te voorkomen. De ideale luchtvochtigheid bedraagt 45 tot 70%. Zorg met luchtbevochtingsapparaten of door goed te luchten voor een optimaal kamer klimaat. Gebruik ook altijd uw afzuigkap, zet deze bij voorkeur 5 minuten voor u gaat koken reeds aan om de luchtstroom te bevorderen.

Reinigen van kunststof, melaminehars, acryl en folie fronten en oppervlakten

De kunststof oppervlakken van onze meubelelementen bestaan uit een hoogwaardige coating van melaminehars op kwaliteitsspaanplaat, of van MDF ondermateriaal met polymeer folie. U kunt alle gebruikelijke huishoudelijke schoonmaakmiddelen nemen die in water oplosbaar zijn. Niet geschikt zijn sanitairreinigers, reinigers met schurende of agressieve inhoudsstoffen zoals salmiak, aceton, nitroverdunning en oplossingen die met tri… of tetra…… beginnen.

Schanieren en deurbeslag

Dankzij de geavanceerde beslagtechniek is het mogelijk functie beslagen toe te passen die vrijwel geen onderhoud nodig hebben. Het is voldoende als u de meest gebruikte deuren of kleppen eens per jaar met olie behandelt. Een druppeltje olie op het scharnier van het betreffende beslag is genoeg. Gebruik daarvoor conventionele fijne oliën zoals naaimachine-olie. Neem geen dierlijke vetten. De looprollen van de schuifladen en uittrekbare elementen zijn van hoogwaardig kunststof en mogen niet worden geolied.

Onderhoud werkbladen

Kunstof toplaag

HPL oppervlakken behoeven weinig onderhoud.

Bij werkbladen volstaat het regelmatig reinigen met zachte schoonmaakmiddelen. Sterke vervuiling, bijvoorbeeld langere inwerking van thee, koffie en wijn, voorweken met een onverdund afwasmiddel. Incidenteel kan een chloor bleekmiddel worden toegepast.

Verf e.d. kan het best worden verwijderd met aceton, spiritus of benzine. Bedenk bij het gebruik van speciale reinigingsmiddelen of oplosmiddelen dat deze bijtend en ontvlambaar kunnen zijn. Altijd schoonmaken en naspoelen met warm water. Deze middelen absoluut niet gebruiken op ABS randen. Nooit schuurmiddelen, staalwol of schuursponsjes gebruiken.

Composiet

Algemeen
Om uw werkblad schoon te houden dient u vervuiling en andere onregelmatigheden direct te verwijderen.
Kalkaanslag als gevolg van hard water kunt u verwijderen met Viakal of Antikal. Na gebruik van deze middelen direct goed naspoelen met veel water. Regelmatig onderhoud met een speciaal afgestemde onderhoudsset zal de levensduur van het werkblad verlengen.

Onderhoudset
Bij elk composiet werkblad behoort een speciaal afgestemde onderhoudsset besteld te worden. Om aanspraak te maken op de garantie dient u gebruik te maken van de onderhoudsset. Indien er geen gebruik gemaakt wordt van de onderhoudsset vervalt de garantie vanaf 6 maanden na aflevering met betrekking tot vlekvorming op het werkblad, uiteraard wordt deze meegeleverd door Online Keukenstudio.

Composiet spoelbakken
De spoelbakken dienen net als het werkblad regelmatig schoongemaakt te worden om vuil en aanslag te voorkomen. Let op met chemische en zuurhoudende producten, deze kunnen vlekken veroorzaken en het materiaal en de lijmnaad onherstelbaar beschadigen. Deze stoffen direct met veel water verwijderen.

Garantie op composiet spoelbakken geven we tot 6 maanden na plaatsing. Indien een spoelbak daarna lekt is de garantie niet meer van toepassing vanwege het oncontroleerbaar gebruik van vloeistoffen.

Gepolijst
Dagelijks onderhoud met een huishoudsopje is voldoende. Hardnekkige vlekken verwijderen met Cif Cream of natuursteenreiniger. Geen schuurmiddelen en/of schuurspons gebruiken, hierdoor zal de glans van het blad worden aangetast. Kalkaanslag verwijderen met azijn, Viakal of Antikal. Bij gebruik van Viakal of Antikal goed naspoelen met veel water. Bij het opvolgen van de onderhoudsvoorschriften en 2 maal per jaar een behandeling met de onderhoudsmiddelen zal het blad jarenlang mooi blijven.

Gezoet
Dagelijks onderhoud met een huishoudsopje en eventueel Cif Cream is voldoende. Vervuiling direct verwijderen. Hardnekkige vlekken verwijderen met Cif Cream en een Scotch-Brite spons, natuursteenreiniger of een soda-oplossing. Kalkaanslag verwijderen met azijn, Viakal of Antikal. Bij gebruik van soda, Viakal of Antikal direct goed naspoelen met veel water. Bij het opvolgen van de onderhoudsvoorschriften en een regelmatige behandeling met de onderhoudsmiddelen zal het blad jarenlang mooi blijven.

Grain
Dagelijks onderhoud met een huishoudsopje is voldoende. Hardnekkige vlekken verwijderen met een Scotch-Brite spons of met natuursteenreiniger. Kalkaanslag verwijderen met azijn, Viakal of Antikal. Bij gebruik Viakal of Antikal direct goed naspoelen met veel water. Bij het opvolgen van de onderhoudsvoorschriften en een regelmatige behandeling met de onderhoudsmiddelen zal het blad jarenlang mooi blijven.

Anciento
Dagelijks onderhoud met een huishoudsopje en een doek plus eventueel borstel is voldoende. Vervuiling direct verwijderen. Het ruwere oppervlak vraagt wat meer onderhoud. Hardnekkige vlekken verwijderen met natuursteenreiniger of soda-oplossing. Kalkaanslag verwijderen met azijn, Viakal of Antikal. Bij gebruik soda, Viakal of Antikal direct goed naspoelen met veel water. Bij het opvolgen van de onderhoudsvoorschriften en een regelmatige behandeling met de onderhoudsmiddelen zal het blad jarenlang mooi blijven.

Graniet

Algemeen
Om uw werkblad schoon te houden dient u vervuiling en andere onregelmatigheden direct te verwijderen.
Kalkaanslag als gevolg van hard water kunt u verwijderen met Viakal of Antikal. Na gebruik van deze middelen direct goed naspoelen met veel water. Regelmatig onderhoud met een speciaal afgestemde onderhoudsset zal de levensduur van het werkblad verlengen.

Onderhoudset
Bij elke topgraniet werkblad behoort een speciaal afgestemde onderhoudsset besteld te worden.
Om aanspraak te maken op de garantie dient u gebruik te maken van de onderhoudsset. Indien er geen gebruik gemaakt wordt van de onderhoudsset vervalt de garantie vanaf 6 maanden na aflevering met betrekking tot vlekvorming op het werkblad, uiteraard word deze standaard door Online Keukenstudio meegeleverd.

Graniet spoelbakken
De spoelbakken dienen net als het werkblad regelmatig schoongemaakt te worden om vuil en aanslag te voorkomen. Let op met chemische en zuurhoudende producten, deze kunnen vlekken veroorzaken en het materiaal en de lijmnaad onherstelbaar beschadigen. Deze stoffen direct met veel water verwijderen.

Garantie op granieten spoelbakken geven we tot 6 maanden na plaatsing. Indien een spoelbak daarna lekt is de garantie niet meer van toepaasing vanwege het oncontroleerbaar gebruik van vloeistoffen.

Gepolijst
Graniet is een natuurproduct waarin haarscheurtjes, mineraal en/of kleurconcentraties kunnen voorkomen. Ook is het mogelijk dat, met name bij strijklicht, putjes in het oppervlak zichtbaar zijn. Deze eigenschappen zijn inherent aan een natuurproduct. Voor dagelijks onderhoud van uw werkblad, is het afnemen met een vochtige doek, eventueel voorzien van een huishoudvriendelijk sopje, voldoende. Hardnekkige vlekken kunnen verwijderd worden met natuursteen werkbladreiniger. Kalkaanslag als gevolg van hard water kunt u verwijderen met Viakal of Antikal. Na gebruik met veel water wegspoelen. Regelmatig onderhoud met de speciaal afgestemde onderhoudsset zal de levensduur van uw werkblad verlengen.


Gezoet
Graniet is een natuurproduct waarin haarscheurtjes, mineraal en/of kleurconcentraties kunnen voorkomen. Ook is het ook mogelijk dat, met name bij strijklicht, putjes in het oppervlak zichtbaar zijn. Deze eigenschappen zijn inherent aan een natuurproduct. Bij de gezoete versie van graniet heeft het oppervlak de laatste polijsting niet ondergaan. Hierdoor heeft het zijn unieke uitstraling. Het oppervlak is daardoor gevoeliger voor vervuiling, hetgeen zich uit in vlekvorming.

Wij geven u het advies dit duidelijk aan de consument kenbaar te maken. Om uw werkblad schoon te houden, dient u vervuiling en andere onregelmatigheden direct te verwijderen. Hardnekkige vlekken kunnen verwijderd worden met natuursteenreiniger.

Kalkaanslag als gevolg van hard water kunt u verwijderen met Viakal of Antikal. Na gebruik direct met veel water wegspoelen. Regelmatig onderhoud met de speciaal afgestemde onderhoudsset zal de levensduur van uw werkblad verlengen.

Anticato
Graniet is een natuurproduct waarin haarscheurtjes, mineraal en/of kleurconcentraties kunnen voorkomen.

Ook is het ook mogelijk dat, met name bij strijklicht, putjes in het oppervlak zichtbaar zijn. Deze eigenschappen zijn inherent aan een natuurproduct. Bij de anticato versie van graniet is het oppervlak relatief ruw. Hierdoor heeft het zijn unieke uitstraling. Het oppervlak is daardoor gevoeliger voor het achterblijven van vervuiling.

Wij geven u het advies dit duidelijk aan de consument kenbaar te maken. Om uw werkblad schoon te houden, dient u vervuiling en andere onregelmatigheden direct te verwijderen. Eventueel met een harde borstel.

Hardnekkige vlekken kunnen verwijderd worden met natuursteenreiniger. Kalkaanslag als gevolg van hard water kunt u verwijderen met Viakal of Antikal. Na gebruik met veel water wegspoelen. Regelmatig onderhoud met de speciaal afgestemde onderhoudsset zal de levensduur van uw werkblad verlengen.

Keramiek

Het keramische blad is nagenoeg onderhoudsvrij. Wij adviseren u voor de dagelijkse reiniging en bij lichte vervuiling een natte doek te gebruiken. Is het blad sterker vervuild dan adviseren we u het te behandelen met een sopje van een huishoudelijk schoonmaakmiddel of eventueel met wat Cif.

Het gebruik van schuurmiddelen (schuurpapier, diamant) kunnen het oppervlak van uw werkblad onherstelbaar beschadigen. Pas ook op met agressieve middelen zoals zuren en chemische producten. Indien u hiermee morst dit meteen verwijderen met veel water.

Massief hout

Hardhout vereist onderhoud om het in optimale conditie te houden. Zo moet het werkblad regelmatig worden gezeept om het hout zoveel mogelijk tegen vocht en vuilopname te beschermen. Afhankelijk van het gebruik dient dit minimaal 1x per week te gebeuren. De meegeleverde Woca sprayflacon zeep naturel of wit kunt u gebruiken voor dit onderhoud. Let op!! Gemorste vloeistoffen dienen gelijk van het blad verwijderd te worden, het blad dient droog gemaakt te worden.

Onderhoudsset 1: (standaard meegeleverd) Voor dagelijks onderhoud en niet hardnekkige vlekken. Spray het werkblad gelijkmatig in met zeep en laat het enkele minuten intrekken. Haal de overtollige zeep met een katoenen doek van het werkblad en laat het verder drogen. De zeep zorgt voor een steeds betere bescherming van het werkblad. Dagelijks gebruik is aanbevolen.

Onderhoudsset 2: (optioneel te bestellen op stonetop.nl) Voor grootonderhoud en hardnekkige vlekken. Naar behoefte (bij schraalheid of vlekken) dient u het werkblad te behandelen met Woca worktop gel naturel of wit. Dit moet gemiddeld 2 à 3 keer per jaar gebeuren om het werkblad optimaal te onderhouden.

• Spray het werkblad ruim in met Woca intensiefreiniger en laat dit enkele minuten intrekken.
• Verwijder de losgekomen zeep met een katoenen doek.
• Laat het werkblad goed drogen.
• Kneed de tube Woca worktop gel
• Breng met een witte pad of doek een kleine hoeveelheid gel aan in een gelijkmatig dekkende laag
• Boen deze laag in met een velvet disk (k2000) zodat het oppervlak glad en egaal is en verwijder overtollige gel.
• De gel is volledig uitgehard na 24 uur bij een kamertemperatuur van minimaal 16°C. Laat het werkblad niet nat worden tijdens het uitharden.

Aandacht
Aanbevolen wordt het werkblad na het oliën ten minste 6 uur niet te gebruiken. Het werkblad kan na 3 dagen weer behandeld worden met Woca zeep naturel of wit.

Laat de deur van de vaatwasser zo lang mogelijk dicht en laat de machine zeker zijn droogproces afmaken.
Zet u de deur te snel open, waardoor er stoom uit de vaatwasser kan ontsnappen, loopt u het risico dat deze stoom onder het werkblad komt en het blad na verloop van tijd krom zal gaan trekken.

Maak met voorwerpen zoals pannen altijd gebruik van een afzetgedeelte of onderzetter. Vermijd het gebruik van chemicaliën, zoals chloor, terpentine e.d. in de buurt van het werkblad.

Wanneer dit soort stoffen in contact komen met het werkblad dan zullen er zeer moeilijke verwijderbare vlekken in het hout ontstaan.

Ook synthetische zepen (afwasmiddel) kunnen vlekken veroorzaken doordat deze langzaam de gebruikte olie gel zullen oplossen. Poets het werkblad dan ook altijd alleen met Woca zeep af. Gemorste vloeistoffen zoals water en frisdrank, dienen onmiddellijk verwijderd te worden, dit om problemen met vlekken en kringen te voorkomen die hierdoor veroorzaakt worden. Dit geldt ook voor morsen met water en condens in de badkamer, ook rondom kranen etc.

Hi-Macs

Dagelijkse vlekken kunt u met een vochtige doek of spons afnemen, eventueel met wat afwasmiddel of een huishoudelijk schoonmaakproduct.

De meer hardnekkige vlekken zijn met een willekeurig vloeibaar schuurmiddel te verwijderen; daarna zult u de plekken wel moeten naspoelen en droogwrijven. Is deze behandeling niet afdoende, dan kunt u zeer fijn schuurpapier en een schuursponsje (Scotch Brite) gebruiken. Daarmee zijn ook kleine oppervlakkige inkepingen en krassen weg te werken.

Garantie

Garantie keuken

Onze keukens komen zonder uitzondering van Nederlandse bodem. We kunnen er dan ook op toezien dat de kwaliteit van de gebruikte materialen en onderdelen volledig beantwoordt aan onze zeer hoge normen. Dat merk je direct aan het onberispelijke eindresultaat – dag in dag uit, jaar in jaar uit.

Keukenstudio Rijnmond geeft altijd 5 jaar onvoorwaardelijke garantie op de keuken.

Nabestellen onderdelen

Wij van Keukenstudio Rijnmond garanderen dat u onderdelen 10 jaar na aankoop nog kunt nabestellen, of het nu gaat om een extra keukendeur, een extra (binnen)lade, scharnieren of accessoires.

100% echt Nederlands fabricaat

Een nieuwe keuken is een bewuste keuze voor vele jaren kookplezier. U stelt de keuken met zorg samen en met dezelfde zorg laat Keukenstudio Rijnmond uw keuken produceren. Gewoon in Nederland, want deze zijn volledig afgestemd op de wensen van de Nederlandse consument.

Garantie werkbladen

De garantietermijn op werkbladen is afhankelijk van het gekozen product en juiste gebruik hiervan, u krijgt bij Keukenstudio Rijnmond deskundig advies over de producten en het bijbehorende onderhoud, bij juist gebruik heeft u 5 jaar volledige garantie, vraag naar de voorwaarden bij aankoop van uw nieuwe werkblad.